Hareskovby. 20. januar 2020.
Resultat
- Distance: maraton
- Tid: 03:58:08
- Tempo: 05:39 min/km
- Hastighed: 10,6 km/t
Det er mandag og januar. Jeg er den heldige indehaver af nogle plustimer og de bliver fyret af på en fridag med maraton på programmet.
Morgenen starter hos Mette. Vi har Lone Friis fra Odense overnattende så hun kan kommer med ud at løbe. Mette giver os et lift, en lille omvej på vej til arbejde. Vi bliver sat af i Hareskovby mens morgenlyset så småt er ved at få overtaget over nattens mørke.
Mette kører videre og jeg går ned i klæderen hos løbsarrangører Klaus Johansen. Her kan jeg efterlade jakke og tasker og gøre mig klar til dagens løbetur.
I dag er en særlig dag. Klaus Johansen løber sit maraton nummer 200 og Lise Friis runder de 500 maraton. Imponerende.
Jeg er klar og går op på vejen hvor der er start, mål og depot. I depotet er der cola, vand, saft og lidt slik. Klokken er otte og løbet skulle starte nu, men de sidste deltager er første ved at ankomme.
Efter de obligatoriske informationer fra løbsarrangøreren og et gruppefoto kommer vi af sted.
Vi starter med at løbe en kort prolog hen til Hareskovhallen og tilbage til start. Vi løber videre ad Skandrups Allé og er nu i gang med løbets egentlige rute. Ruten fortsætter vider gennem lidt af Hareskovby.
Efter godt halvanden kilometer har vi forladt Hareskovby og løber ind i skoven. Her følger en skøn passage på små stier og med smukke skovsøer. Efter 3,5 kilometer løber vi under Farumbanes spor. Skovstierne er blevet til skovveje. Lineallige med lidt småbakker.
Kort før vi rammer de syv kilometer løber vi under Farumbanen igen og er tilbage i Hareskovby og tæt på depotet.
Omgangen er 7 km og gennemløbes 6 gange for et maraton. Det er et klassisk cannonball-løb, med hygge og rutinerede løbere.
Størstedelen af ruten går gennem Hareskoven. Det meste af skoven er bøgeskov, men der er også områder med gran. Skoven er en af de ældste i landet og i middelalderen fungerede den som græsningsskov. Nu om dage er der ingen græssende kvæg eller får mellem træerne.
Navnet Hareskoven (tidigere Harreskov) har ikke noget at gøre med dyret en hare at gøre. “Hare” stammer fra det norrøen ord hörgr – de stenaltre som endnu kan findes i Hareskoven.
Det var mit første Hareskovby maraton, men ikke mit sidste. Det er en fed rute og jeg vil tilbage når skoven er klædt i grønt.
—
Hareskovby maraton # 5 – Lise Friis # 500
- Arrangør: Klaus Johansen
- Land: Danmark
- Start: Skandrups Alle, Værløse
- Distance: maraton, halvmaraton
- Underlag: asfalt, skovvej
- Deltagerantal: 28
- Sko: Brooks Glycerin 13